RiddarKaka
Botten
Glasyr
- 2 dl socker
- 1 dl sirap
- 1.5 dl grädde
- 75g smör
- 200g kokosflingor
Sätt ugnen på 200 grader.
Botten: Vispa ägg o socker pösigt. Klicka i smöret o rör sedan i mjöl, kakao, vaniljsocker o salt. Bred ut smeten i en långpanna, som du klätt med bakplåtspapper. Grädda i 15-20 minuter i 200 grader.
Glasyr: Koka ihop smör, grädde, sirap o socker tills det tjocknar lite. Tillsätt kokosen sist. Ta ut kakan o ha på glasyren. Ställ in kakan i ugnen igen, o grädda i ytterligare ca 10 minuter. Kakan ska bli härligt gyllenbrun.. :) Skär kakan i rutor, men tänk på att skära ganska små bitar- det är en väldigt mäktig kaka! Men hur god som helst! Lite seg o knäckig.. Förvara den i kylskåp.
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar