torsdag 31 maj 2012

Tomatbaguetter

* 1 burk krossade tomater (400g)
* 5 dl vatten
* ½ dl olja
* 50 g jäst
* 2 tsk salt
* 1 msk socker
* 3 msk oregano
* 1 dl vetekli
* ca. 2 l vetemjöl

Värm tomatkross o vatten till det är fingervarmt. Tillsätt jäst, salt, socker, oregano, olja o vetekli. Arbeta ner mjöl, men spar lite till utbakning. Knåda degens smidig.Låt jäsa i ungefär 45 minuter. Arbeta degen på bakbordet o forma till ca 20 st småbaguetter. Låt dessa jäsa ytterligare 15-20 minuter. Grädda sedan  ca 10 minuter i 225 grader.

Obs!
 Om ni vill ha den där hårda ytan som blir på riktiga baguetter så kan ni nog prova att spreja baguetterna med vatten i ugnen, med en vanlig sprejflaska. Gör det i sa fall på slutet, när dom nästan är färdiga.
Jag gjorde inte det o då blev dom lite mjuka, mer som helt vanliga brödbullar. Det blev ju oxå gott, men om ni vill ha den hårda ytan så får ni prova! :) Jag brukar göra så på ett annat bröd, så jag vet att det fungerar....

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar